Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Nincs beszállító
Online only
New product
40 dkg hízott libamáj
40-45 dkg mirelit gesztenye
néhány szár zeller levél
1 db szárnyas leveskocka
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál liszt
3 dl tejszín
só, őrölt fehér bors
½ l félédes fehérbor
This product is no longer in stock
Availability date:
Gesztenyekrém leves roston libamájjal - libamáj recept
40 dkg hízott libamáj
40-45 dkg mirelit gesztenye
néhány szár zeller levél
1 db szárnyas leveskocka
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál liszt
3 dl tejszín
só, őrölt fehér bors
½ l félédes fehérbor
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Forraljunk fel lábasban fél liter vizet és a bort, tegyük hozzá a leveskockát és a zeller leveleket. Adjuk hozzá a cukrot és a gesztenyét, és főzzük puhára. Ha megpuhult a gesztenye, turmixoljuk össze az egészet, majd öntsük vissza a főzőedénybe. A tejszínt keverjük ki liszttel, és a forró, leturmixolt levesből adjunk a lisztes keverékhez (hőkiegyenlítés). Ezt tegyük vissza a levesbe és forraljunk rajta egyet. Ha kell, ízesítsük utána sóval, borssal, cukorral. A cukrot helyettesíthetjük mézzel is.
A felszeletelt libamájak mindkét oldalát süssük aranybarnára, sózzuk, borsozzuk, és papírszalvétán itassuk le a felesleges zsírt.
Jó étvágyat kívánunk!
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.