Gesztenyekrém leves roston libamájjal - libamáj recept View larger

Online only

Gesztenyekrém leves roston libamájjal - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

40 dkg hízott libamáj

40-45 dkg mirelit gesztenye

néhány szár zeller levél

1 db szárnyas leveskocka

1 kávéskanál cukor

1 evőkanál liszt

3 dl tejszín

só, őrölt fehér bors

½ l félédes fehérbor

More details

More info

Elkészítés

Forraljunk fel lábasban fél liter vizet és a bort, tegyük hozzá a leveskockát és a zeller leveleket. Adjuk hozzá a cukrot és a gesztenyét, és főzzük puhára. Ha megpuhult a gesztenye, turmixoljuk össze az egészet, majd öntsük vissza a főzőedénybe. A tejszínt keverjük ki liszttel, és a forró, leturmixolt levesből adjunk a lisztes keverékhez (hőkiegyenlítés). Ezt tegyük vissza a levesbe és forraljunk rajta egyet. Ha kell, ízesítsük utána sóval, borssal, cukorral. A cukrot helyettesíthetjük mézzel is.

A felszeletelt libamájak mindkét oldalát süssük aranybarnára, sózzuk, borsozzuk, és papírszalvétán itassuk le a felesleges zsírt.  

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Gesztenyekrém leves roston libamájjal - libamáj recept

Gesztenyekrém leves roston libamájjal - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

40 dkg hízott libamáj

40-45 dkg mirelit gesztenye

néhány szár zeller levél

1 db szárnyas leveskocka

1 kávéskanál cukor

1 evőkanál liszt

3 dl tejszín

só, őrölt fehér bors

½ l félédes fehérbor