Tokaji libamájkrém, borban párolt vörös áfonyával View larger

Online only

Tokaji libamájkrém, borban párolt vörös áfonyával - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

- 1 doboz Rex Ciborum libamájblokk 200 g

- 5 dkg aszalt vörös áfonya

- 2 dl édes tokaji bor

- 1/2 fej lilahagyma

- 8 szelet rozskenyér

More details

More info

Elkészítés

A bort főzőedénybe töltjük és forrásig hevítjük. Ekkor hozzáadjuk az áfonyát, 2 percig főzzük, majd az edényt lehúzzuk a tűzről, és az áfonyát leszűrjük.

A Rex Ciborum libamáj blokkot keverőtálba tesszük, és folyamatos botmixeres keverés mellett a borból addig öntünk hozzá, amíg a máj krémes állagú lesz. Ezután a májkrémet 15 percre hűtőbe tesszük.

A kenyérszeleteket pirítóban vagy serpenyőben aranybarnára sütjük, megkenjük a tokajis májkrémmel és vörös áfonyával díszítjük. A szendvicsekhez apróra vágott lilahagymát is kínálhatunk.

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Tokaji libamájkrém, borban párolt vörös áfonyával - libamáj recept

Tokaji libamájkrém, borban párolt vörös áfonyával - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

- 1 doboz Rex Ciborum libamájblokk 200 g

- 5 dkg aszalt vörös áfonya

- 2 dl édes tokaji bor

- 1/2 fej lilahagyma

- 8 szelet rozskenyér