No supplier
Online only
New product
1 doboz Rex Ciborum libamáj blokk 200 g
Sertés lapocka vagy comb 80 dkg
meggybefőtt 45 dkg
só, bors ízlés szerint
fokhagyma 6 gerezd
egész kömény 2 csipet
méz 2 evőkanál
vörösbor 2dl
kacsazsír
This product is no longer in stock
Availability date:
Köményes sertéssült libamáj szelettel, meggy raguval - goose liver recipe
1 doboz Rex Ciborum libamáj blokk 200 g
Sertés lapocka vagy comb 80 dkg
meggybefőtt 45 dkg
só, bors ízlés szerint
fokhagyma 6 gerezd
egész kömény 2 csipet
méz 2 evőkanál
vörösbor 2dl
kacsazsír
Recipient :
* Required fields
or Cancel
A sertéshúst alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és az egész köménnyel. Ezután kacsazsírt forrósítunk serpenyőben, beletesszük a húst és mindkét oldalát szép kérgesre sütjük. A sültet tegyük át egy tepsibe, és öntsük rá a serpenyőben maradt zsírt is. A fokhagymát lereszeljük, és extraszűz olívaolajjal összekeverjük, majd megkenjük vele a húst. A tepsit fóliával letakarjuk, és 170 fokos sütőben a húst 2 órán keresztül sütjük.
Közben elkészítjük a meggyragut. Egy serpenyőben a mézet karamellizáljuk, hozzáadjuk a meggyet, és további 2 percig karamellizáljuk. Ezt követően hozzáadjuk a vörösbort, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik, majd félretesszük. Mikor a sült elkészült, pár percig pihentessük, utána lehet szeletelni. Tegyünk a tányérra egy szelet sültet, helyezzünk a tetejére egy szép szelet Rex Ciborum libamájat, és szedjünk mellé meggyragut.
Jó étvágyat kívánunk!
No customer reviews for the moment.