Piros Arany View larger

Online only

Köményes sertéssült libamáj szelettel, meggy raguval - goose liver recipe

New product

Hozzávalók 4 főre

1 doboz Rex Ciborum libamáj blokk 200 g

Sertés lapocka vagy comb 80 dkg

meggybefőtt 45 dkg

só, bors ízlés szerint

fokhagyma 6 gerezd

egész kömény 2 csipet

méz 2 evőkanál

vörösbor 2dl

kacsazsír

More details

Add to wishlist

More info

Elkészítés

A sertéshúst alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és az egész köménnyel. Ezután kacsazsírt forrósítunk serpenyőben, beletesszük a húst és mindkét oldalát szép kérgesre sütjük. A sültet tegyük át egy tepsibe, és öntsük rá a serpenyőben maradt zsírt is. A fokhagymát lereszeljük, és extraszűz olívaolajjal összekeverjük, majd megkenjük vele a húst. A tepsit fóliával letakarjuk, és 170 fokos sütőben a húst 2 órán keresztül sütjük.

Közben elkészítjük a meggyragut. Egy serpenyőben a mézet karamellizáljuk, hozzáadjuk a meggyet, és további 2 percig karamellizáljuk. Ezt követően hozzáadjuk a vörösbort, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik, majd félretesszük. Mikor a sült elkészült, pár percig pihentessük, utána lehet szeletelni. Tegyünk a tányérra egy szelet sültet, helyezzünk a tetejére egy szép szelet Rex Ciborum libamájat, és szedjünk mellé meggyragut.

Jó étvágyat kívánunk!

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Köményes sertéssült libamáj szelettel, meggy raguval - goose liver recipe

Köményes sertéssült libamáj szelettel, meggy raguval - goose liver recipe

Hozzávalók 4 főre

1 doboz Rex Ciborum libamáj blokk 200 g

Sertés lapocka vagy comb 80 dkg

meggybefőtt 45 dkg

só, bors ízlés szerint

fokhagyma 6 gerezd

egész kömény 2 csipet

méz 2 evőkanál

vörösbor 2dl

kacsazsír