Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Nincs beszállító
Online only
New product
200 g Rex Ciborum natúr libamájblokk
2 db nagy alma
20 levél friss spenót (lehet bébi spenót is)
durva szemű tengeri só
méz
4 dl száraz fehérbor
1 db citrom leve (vagy 1dl citromlé sűrítmény)
4 dl víz
This product is no longer in stock
Availability date:
Libamájblokk fehérboros almaraguval és spenóttal - libamáj recept
200 g Rex Ciborum natúr libamájblokk
2 db nagy alma
20 levél friss spenót (lehet bébi spenót is)
durva szemű tengeri só
méz
4 dl száraz fehérbor
1 db citrom leve (vagy 1dl citromlé sűrítmény)
4 dl víz
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
A Rex Ciborum libamáj konzervet tegyük szeletelés előtt legalább 2 órával hűtőszekrénybe, hogy jól kidermedjen és könnyen szeletelhető legyen.
Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat és vágjuk apró kockákra. A kockára vágott almákat tegyük a citromos fehérborba, hogy ne barnuljon meg, és átjárja a bor aromája. Közben tegyük fel a vizet forrni. Amíg a víz felforr, egy serpenyőbe tegyük bele a mézet és karamellizáljuk. A borba áztatott almát szűrjük le, de a levet ne öntsük ki. Mikor a méz karamellizálódott, tegyük bele az almát, és főzzük tovább még kb. 2 percig, majd öntsük rá a fehérboros citromos lé felét, és forraljuk vissza, hogy besűrűsödjön. A megmosott spenót leveleket helyezzük szűrőedénybe, és a forrásban levő vízzel forrázzuk le, majd tegyük jeges hideg vízbe, így a színét szépen megtartja.
Helyezzünk a tányérra egy vastagabb libamáj szeletet, tegyünk mellé a forrázott spenótból, hintsük meg durva tengeri sóval és tegyünk mellé egy kanál almaragut.
Jó étvágyat kívánunk!
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.