Libamájblokk fehérboros almaraguval és spenóttal - libamáj recept View larger

Online only

Libamájblokk fehérboros almaraguval és spenóttal - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

200 g Rex Ciborum natúr libamájblokk

2 db nagy alma

20 levél friss spenót (lehet bébi spenót is)

durva szemű tengeri só

méz

4 dl száraz fehérbor

1 db citrom leve (vagy 1dl citromlé sűrítmény)

4 dl víz

More details

More info

Elkészítés

A Rex Ciborum libamáj konzervet tegyük szeletelés előtt legalább 2 órával hűtőszekrénybe, hogy jól kidermedjen és könnyen szeletelhető legyen.

Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat és vágjuk apró kockákra. A kockára vágott almákat tegyük a citromos fehérborba, hogy ne barnuljon meg, és átjárja a bor aromája. Közben tegyük fel a vizet forrni. Amíg a víz felforr, egy serpenyőbe tegyük bele a mézet és karamellizáljuk. A borba áztatott almát szűrjük le, de a levet ne öntsük ki. Mikor a méz karamellizálódott, tegyük bele az almát, és főzzük tovább még kb. 2 percig, majd öntsük rá a fehérboros citromos lé felét, és forraljuk vissza, hogy besűrűsödjön. A megmosott spenót leveleket helyezzük szűrőedénybe, és a forrásban levő vízzel forrázzuk le, majd tegyük jeges hideg vízbe, így a színét szépen megtartja.

Helyezzünk a tányérra egy vastagabb libamáj szeletet, tegyünk mellé a forrázott spenótból, hintsük meg durva tengeri sóval és tegyünk mellé egy kanál almaragut.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Libamájblokk fehérboros almaraguval és spenóttal - libamáj recept

Libamájblokk fehérboros almaraguval és spenóttal - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

200 g Rex Ciborum natúr libamájblokk

2 db nagy alma

20 levél friss spenót (lehet bébi spenót is)

durva szemű tengeri só

méz

4 dl száraz fehérbor

1 db citrom leve (vagy 1dl citromlé sűrítmény)

4 dl víz