Töltött gombafejek libamájjal - libamáj recept View larger

Online only

Töltött gombafejek libamájjal - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

140 g Rex Ciborum natúr libamáj konzerv

12 db közepes fej gomba

1/2 fej nagyobb vöröshagyma

1,5 evőkanál libazsír vagy extra szűz olíva olaj

1 teáskanál tengeri só

1 kávéskanál pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál őrölt bors

1 teáskanál fenyőmag

2 evőkanál zsemlemorzsa rozs vagy teljes kiőrlésű kenyérből

More details

More info

Elkészítés

Hűtsük be a Rex Ciborum libamájat. Mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát és kiskanállal formázzuk ki a gombafej belsejét (kaparjuk ki a barna lemezkéket, amit később felhasználunk). A gomba szárakat vágjuk kisebb kockákra, tegyük félre.

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát nyomjuk ki fokhagymanyomón. Hevítsük a serpenyőt zsiradékkal. Amikor felhevült, tegyük bele a hagymát és pirítsuk aranybarnára. Ezután tegyük a serpenyőbe a gombafejeket, a felkockázott gombaszárat és amit kikapartunk a gombafejekből. Pirítsuk meg ezeket is. Amikor a gomba is megpirult, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát. Vegyük le a tűzről, vegyük ki a gombafejeket.

A serpenyőbe szórjuk bele a morzsát, és hagyjuk, hogy felszívja a zsiradékot és a szaftot. Adjuk hozzá a fenyőmagot és kanállal jól keverjük össze a hozzávalókat. Vágjuk kockákra a májat és adjuk a töltelékhez. Helyezzük a gombafejeket egy tálra és töltsük meg a töltelékkel.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Töltött gombafejek libamájjal - libamáj recept

Töltött gombafejek libamájjal - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

140 g Rex Ciborum natúr libamáj konzerv

12 db közepes fej gomba

1/2 fej nagyobb vöröshagyma

1,5 evőkanál libazsír vagy extra szűz olíva olaj

1 teáskanál tengeri só

1 kávéskanál pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál őrölt bors

1 teáskanál fenyőmag

2 evőkanál zsemlemorzsa rozs vagy teljes kiőrlésű kenyérből