Mézben karamellizált roston libamáj - libamáj recept View larger

Online only

Mézben karamellizált roston libamáj újhagymával - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

40 dkg libamáj

4 evőkanál méz

só, bors

2 dl édes tokaji

1 csomag újhagyma

More details

More info

Elkészítés

Hevítsünk fel egy serpenyőt és karamellizáljuk benne a mézet. Közben egy másik felhevített serpenyőben süssük a libamáj szeletek mindkét oldalát aranybarnára, sózzuk, borsozzuk. Zsiradék nem szükséges hozzá, mert ami kisül a májból, az elegendő. Mikor a máj elkészült, vegyük ki a serpenyőből és tegyük papírkendőre, hogy felszívja a zsiradékot.

A karamellizálódott mézhez öntsük hozzá bort, és forraljuk még kb. 1 percig. Ekkor helyezzük bele a libamáj szeleteket, és forraljuk még kb. 2 percet. Tálaláskor díszítsük zöldhagyma vágott szárával.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Mézben karamellizált roston libamáj újhagymával - libamáj recept

Mézben karamellizált roston libamáj újhagymával - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

40 dkg libamáj

4 evőkanál méz

só, bors

2 dl édes tokaji

1 csomag újhagyma