Roston libamáj szeletek őszibarackkal - libamáj recept View larger

Online only

Roston libamáj szeletek őszibarackkal, zöldsalátával - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

60 dkg hízott libamáj

2 db nagyobb őszibarack (konzerv is lehet)

rukkola, jégsaláta

só, bors

extra szűz olívaolaj

2 dl őszibaracklé

More details

More info

Elkészítés

A libamájat vágjuk 1,5 centis szeletekre. Az őszibarackot mossuk meg, távolítsuk el a magját és vágjuk szeletekre. A jégsalátát tépjük nagyobb darabokra. A libamájat tegyük forró serpenyőbe, süssük mindkét oldalát aranybarnára, sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a májakat és tegyük papír kendőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. A serpenyőből egy másik edénybe tegyünk egy evőkanállal a kisült zsírból, öntsük hozzá a baracklevet és forraljuk, míg kicsit besűrűsödik. Ezután vegyük le a tűzről és tegyük bele a barack szeleteket.

Tálaláskor helyezzük a tányérra a barack szeleteket, öntsünk rá a szószból egy kanállal, tegyük rá a libamáj szeleteket. Helyezzük mellé a rukkolás jégsalátát, locsoljuk meg olívaolajjal, és tegyünk rá az őszibarackos öntetből, finoman sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Roston libamáj szeletek őszibarackkal, zöldsalátával - libamáj recept

Roston libamáj szeletek őszibarackkal, zöldsalátával - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

60 dkg hízott libamáj

2 db nagyobb őszibarack (konzerv is lehet)

rukkola, jégsaláta

só, bors

extra szűz olívaolaj

2 dl őszibaracklé