Csirke erőleves libamájjal, pirított üvegtésztával - libamáj recept View larger

Online only

Csirke erőleves libamájjal, pirított üvegtésztával - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

20 dkg hízott libamáj

1 db csontos csirkemell

1 db sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db fehérrépa

1 db tyúkhúsleves kocka

só, bors

1 csomag üvegtészta (rizstészta)

4 evőkanál szőlőmagolaj

More details

More info

Elkészítés

Tegyük fel a csirkét és a megtisztított, egészben hagyott zöldségeket 1,2 l vízben főni. Adjunk hozzá egy tyúkhúsleves kockát, hogy intenzívebb legyen az íze. (Ha főzés előtt leforrázzuk a csirkét, és így tesszük a levesbe, akkor nem fog felhabzani.) Minél erőteljesebb ízt szeretnénk elérni, annál lassabban főzzük. Kb. 3 óra alatt már finom leves készíthető.

Amikor a leves elkészült, vegyük ki a húst és a zöldségeket. A csirkehúst szedjük le a csontról és vágjuk csíkokra.

Hevítsük fel a szőlőmagolajat egy mélyebb edényben (wok), tegyük bele az üvegtésztát, és pár másodperc alatt süssük ropogósra. Ha kész, tegyük a tésztát egy szűrőedénybe, hogy levegőzzön, így igazán roppanós marad. Süssük meg a felszeletelt libamájak mindkét oldalát aranybarnára, sózzuk, borsozzuk, és kicsit pihentessük.

Szedjünk a tányérba húslevest, tegyünk a közepére a főtt csirkehúsból, tegyük rá a pirított tésztát és végül a sült libamáj szeletet. Finomra vágott metélő hagymával szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Csirke erőleves libamájjal, pirított üvegtésztával - libamáj recept

Csirke erőleves libamájjal, pirított üvegtésztával - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

20 dkg hízott libamáj

1 db csontos csirkemell

1 db sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db fehérrépa

1 db tyúkhúsleves kocka

só, bors

1 csomag üvegtészta (rizstészta)

4 evőkanál szőlőmagolaj