Sertés szűzérme libamáj pürével - libamáj recept View larger

Online only

Sertés szűzérme libamáj pürével - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

70 dkg sertés szűz

20 dkg libamáj

1 db rozmaring ág

2 gerezd fokhagyma

kb. 2 dl főzőtejszín

1 evőkanál mustár

só, bors

szőlőmagolaj

More details

More info

Elkészítés

A sertés szüzet vágjuk kb. 2 centis karikákra. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített serpenyőben, szőlőmagolajban süssük pirosra mindkét oldalát. Ezután tegyük 170 °C fokra előmelegített sütőbe, és süssük fólia alatt kb. 15 percet.

A libamájat vágjuk szeletekre és rozmaringgal, fokhagymával süssük meg serpenyőben. Mikor elkészült, öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk még kb. 2 percig, majd tegyük turmix gépbe az egészet, adjunk hozzá a mustárt, és turmixoljuk krémesre.

A sertés szűz szeleteket tegyük a tányérra, tegyünk mellé egy evőkanállal a libamáj püréből és díszítsük metélő hagymával, balzsamkrém cseppekkel.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Sertés szűzérme libamáj pürével - libamáj recept

Sertés szűzérme libamáj pürével - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

70 dkg sertés szűz

20 dkg libamáj

1 db rozmaring ág

2 gerezd fokhagyma

kb. 2 dl főzőtejszín

1 evőkanál mustár

só, bors

szőlőmagolaj