Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Nincs beszállító
Online only
New product
40 dkg hízott libamáj
1 kg sütőtök
1 db nagyobb burgonya
1 db közepes alma
1 db közepes hagyma
2-3 evőkanál méz
1/2 narancs leve
1/2 l leszűrt zöldség leves (lehet leveskockából)
só, bors, szerecsendió
1 dl tejszín
5 dkg vaj
This product is no longer in stock
Availability date:
Sütőtök krémleves libamájjal - libamáj recept
40 dkg hízott libamáj
1 kg sütőtök
1 db nagyobb burgonya
1 db közepes alma
1 db közepes hagyma
2-3 evőkanál méz
1/2 narancs leve
1/2 l leszűrt zöldség leves (lehet leveskockából)
só, bors, szerecsendió
1 dl tejszín
5 dkg vaj
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
A sütőtököt vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Tegyük be 190 °C fokra előmelegített sütőbe és kb. 45-50 perc alatt süssük meg (így sokkal intenzívebb lesz az íze, mintha csak főznénk).
Tegyük a megtisztított, felaprított hagymát vajjal egy főzőedénybe (ne forróba, hogy ne égjen meg a vaj), és kezdjük el dinsztelni. Amikor már üveges (átlátszó), tegyük rá a mézet és karamellizáljuk kicsit, öntsük rá a zöldség levet, tegyük bele a megtisztított és felaprított burgonyát az almával együtt, majd közepes lángon főzzük puhára. Amikor puha a burgonya, adjuk hozzá a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a narancslevet, sózzuk, borsozzuk és reszeljünk rá friss szerecsendiót. Végül adjuk hozzá a tejszínt, hogy krémesebbé, lágyabbá tegyük a levest.
Ezt a levest ne tálaljuk forrón, hagyjuk kicsit kihűlni, hogy az ízek igazán élvezhetőek legyenek. A felszeletelt libamájak mindkét oldalát süssük aranybarnára és pihentessük pár percig papír kendőn. Bazsalikomos tökmagolajjal díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.