Sütőtök krémleves libamájjal - libamáj recept View larger

Online only

Sütőtök krémleves libamájjal - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

40 dkg hízott libamáj

1 kg sütőtök

1 db nagyobb burgonya

1 db közepes alma

1 db közepes hagyma

2-3 evőkanál méz

1/2 narancs leve

1/2 l leszűrt zöldség leves (lehet leveskockából)

só, bors, szerecsendió

1 dl tejszín

5 dkg vaj

More details

More info

Elkészítés

A sütőtököt vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Tegyük be 190 °C fokra előmelegített sütőbe és kb. 45-50 perc alatt süssük meg (így sokkal intenzívebb lesz az íze, mintha csak főznénk).

Tegyük a megtisztított, felaprított hagymát vajjal egy főzőedénybe (ne forróba, hogy ne égjen meg a vaj), és kezdjük el dinsztelni. Amikor már üveges (átlátszó), tegyük rá a mézet és karamellizáljuk kicsit, öntsük rá a zöldség levet, tegyük bele a megtisztított és felaprított burgonyát az almával együtt, majd közepes lángon főzzük puhára. Amikor puha a burgonya, adjuk hozzá a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a narancslevet, sózzuk, borsozzuk és reszeljünk rá friss szerecsendiót. Végül adjuk hozzá a tejszínt, hogy krémesebbé, lágyabbá tegyük a levest.

Ezt a levest ne tálaljuk forrón, hagyjuk kicsit kihűlni, hogy az ízek igazán élvezhetőek legyenek. A felszeletelt libamájak mindkét oldalát süssük aranybarnára és pihentessük pár percig papír kendőn. Bazsalikomos tökmagolajjal díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Sütőtök krémleves libamájjal - libamáj recept

Sütőtök krémleves libamájjal - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

40 dkg hízott libamáj

1 kg sütőtök

1 db nagyobb burgonya

1 db közepes alma

1 db közepes hagyma

2-3 evőkanál méz

1/2 narancs leve

1/2 l leszűrt zöldség leves (lehet leveskockából)

só, bors, szerecsendió

1 dl tejszín

5 dkg vaj