Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Nincs beszállító
Online only
New product
1 db egész hízott libamáj
vagy 1 db Rex Ciborum libamájblokk konzerv
extra áfonya lekvár
édes vörösbor
friss bagett (lehetőleg bolti elősütött)
This product is no longer in stock
Availability date:
Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - libamáj recept
1 db egész hízott libamáj
vagy 1 db Rex Ciborum libamájblokk konzerv
extra áfonya lekvár
édes vörösbor
friss bagett (lehetőleg bolti elősütött)
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Ha Rex Ciborum libamájblokkot használunk, nincs más teendőnk, mint felbontani a konzervet (lehet kicsit hűteni előtte a szeletelhetőség miatt) és ízlésesen tálalni magas gyümölcstartalmú áfonyalekvárral és friss, forró bagettel.
Nyers libamáj felhasználása esetén:
A libamájat legalább egy nappal a tálalás napja előtt el kell készíteni, hogy legyen ideje kidermedni és szeletelhető legyen. A májat őzgerinc sütőformába tesszük és alaposan besózzuk. Lehet tepsiben is készíteni, de ez forma összetartja a májat és megőrzi az alakját. A sütőformát alufóliával letakarjuk és 180 °C-os sütőben (légkeveréses) kb. 50 percig sütjük. Az idő leteltével kivesszük a libamájat a sütőből, és megszúrjuk a közepéig, hogy meggyőződjünk arról, hogy megsült-e belül is. Ha szép aranysárga zsír folyik ki a közepéből, akkor emeljük a hőfokot 200 °C-ra, vegyük le a fóliát és süssük még kb. 5 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. Ha elkészült, tegyük a libamájat egy mély edénybe és szűrjük rá a zsírt. Ezután mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Az áfonyalekvárt kicsit hígítsuk vörösborral, hogy egy kicsit lazább legyen, és szépen lefolyjon a májról, amikor kitálaljuk. A bagetteket tálalás előtt 5 perccel tegyük a sütőbe és forrón tegyük az asztalra.
(Ha nem használtuk el az összes libamájat, ami marad, sokáig eláll a zsírjában a hűtőben.)
Jó étvágyat kívánunk!
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.