Hideg libamáj áfonyalekvárral friss bagettel - libamáj recept View larger

Online only

Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

1 db egész hízott libamáj

vagy 1 db Rex Ciborum libamájblokk konzerv

extra áfonya lekvár

édes vörösbor

friss bagett (lehetőleg bolti elősütött)

More details

More info

Elkészítés

Ha Rex Ciborum libamájblokkot használunk, nincs más teendőnk, mint felbontani a konzervet (lehet kicsit hűteni előtte a szeletelhetőség miatt) és ízlésesen tálalni magas gyümölcstartalmú áfonyalekvárral és friss, forró bagettel.


Nyers libamáj felhasználása esetén:

A libamájat legalább egy nappal a tálalás napja előtt el kell készíteni, hogy legyen ideje kidermedni és szeletelhető legyen. A májat őzgerinc sütőformába tesszük és alaposan besózzuk. Lehet tepsiben is készíteni, de ez forma összetartja a májat és megőrzi az alakját. A sütőformát alufóliával letakarjuk és 180 °C-os sütőben (légkeveréses) kb. 50 percig sütjük. Az idő leteltével kivesszük a libamájat a sütőből, és megszúrjuk a közepéig, hogy meggyőződjünk arról, hogy megsült-e belül is. Ha szép aranysárga zsír folyik ki a közepéből, akkor emeljük a hőfokot 200 °C-ra, vegyük le a fóliát és süssük még kb. 5 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. Ha elkészült, tegyük a libamájat egy mély edénybe és szűrjük rá a zsírt. Ezután mehet a hűtőbe egy éjszakára.


Az áfonyalekvárt kicsit hígítsuk vörösborral, hogy egy kicsit lazább legyen, és szépen lefolyjon a májról, amikor kitálaljuk. A bagetteket tálalás előtt 5 perccel tegyük a sütőbe és forrón tegyük az asztalra.

(Ha nem használtuk el az összes libamájat, ami marad, sokáig eláll a zsírjában a hűtőben.)


Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - libamáj recept

Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

1 db egész hízott libamáj

vagy 1 db Rex Ciborum libamájblokk konzerv

extra áfonya lekvár

édes vörösbor

friss bagett (lehetőleg bolti elősütött)