Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Nincs beszállító
Online only
New product
40 dkg hízott libamáj
60 dkg barna csiperkegomba
40 dkg rizottó rizs (arborio)
1,5 l csirke vagy zöldség alaplé
2,5 evőkanál vaj
6 szál friss kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb mogyoróhagyma
só, bors, barna cukor
2 dl balzsamecet
4 dl édes vörösbor
1 dl száraz fehérbor
180 g reszelt parmezán
This product is no longer in stock
Availability date:
Csiperkegombás rizottó roston libamájjal - libamáj recept
40 dkg hízott libamáj
60 dkg barna csiperkegomba
40 dkg rizottó rizs (arborio)
1,5 l csirke vagy zöldség alaplé
2,5 evőkanál vaj
6 szál friss kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb mogyoróhagyma
só, bors, barna cukor
2 dl balzsamecet
4 dl édes vörösbor
1 dl száraz fehérbor
180 g reszelt parmezán
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Melegítsük fel a zöldség alaplevet, mossuk meg a gombát, távolítsuk el a szárát és vágjuk kisebb darabokra. A mogyoróhagymát aprítsuk fel. Tegyük a vajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá a friss kakukkfüvet, fokhagymát, és 4-5 perc alatt a gombát és a hagymát pároljuk benne készre. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezután adjuk hozzá a rizst, a fehérbort, és amikor szinte teljesen felszívta a rizs a bort, kezdjük el hozzáadni az alaplevet, de mindig csak annyit, hogy éppen ellepje a rizst. Ezt kb. 20-25 percen keresztül ismételjük, kevergetés mellett. Ha a rizs megpuhult, adjuk hozzá a parmezánt, ha kell, gazdagítsuk még vajjal.
A vörösbort és a balzsamecetet tegyük egy főző edénybe, adjunk hozzá egy evőkanál barna cukrot és forraljuk addig, amíg besűrűsödik. A felszeletelt libamájak mindkét oldalát süssük arany barnára, sózzuk, borsozzuk, pihentessük papír törlőn. A rizottóból tegyünk a tányér közepére, locsoljuk körbe a balzsamecet redukcióval és helyezzük a tetejére a libamáj szeleteket.
Jó étvágyat kívánunk!
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.