Csiperkegombás rizottó roston libamájjal - libamáj recept View larger

Online only

Csiperkegombás rizottó roston libamájjal - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

40 dkg hízott libamáj

60 dkg barna csiperkegomba

40 dkg rizottó rizs (arborio)

1,5 l csirke vagy zöldség alaplé

2,5 evőkanál vaj

6 szál friss kakukkfű

3 gerezd fokhagyma

1 db nagyobb mogyoróhagyma

só, bors, barna cukor

2 dl balzsamecet

4 dl édes vörösbor

1 dl száraz fehérbor

180 g reszelt parmezán

More details

More info

Elkészítés

Melegítsük fel a zöldség alaplevet, mossuk meg a gombát, távolítsuk el a szárát és vágjuk kisebb darabokra. A mogyoróhagymát aprítsuk fel. Tegyük a vajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá a friss kakukkfüvet, fokhagymát, és 4-5 perc alatt a gombát és a hagymát pároljuk benne készre. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezután adjuk hozzá a rizst, a fehérbort, és amikor szinte teljesen felszívta a rizs a bort, kezdjük el hozzáadni az alaplevet, de mindig csak annyit, hogy éppen ellepje a rizst. Ezt kb. 20-25 percen keresztül ismételjük, kevergetés mellett. Ha a rizs megpuhult, adjuk hozzá a parmezánt, ha kell, gazdagítsuk még vajjal.

A vörösbort és a balzsamecetet tegyük egy főző edénybe, adjunk hozzá egy evőkanál barna cukrot és forraljuk addig, amíg besűrűsödik. A felszeletelt libamájak mindkét oldalát süssük arany barnára, sózzuk, borsozzuk, pihentessük papír törlőn. A rizottóból tegyünk a tányér közepére, locsoljuk körbe a balzsamecet redukcióval és helyezzük a tetejére a libamáj szeleteket.


Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Csiperkegombás rizottó roston libamájjal - libamáj recept

Csiperkegombás rizottó roston libamájjal - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

40 dkg hízott libamáj

60 dkg barna csiperkegomba

40 dkg rizottó rizs (arborio)

1,5 l csirke vagy zöldség alaplé

2,5 evőkanál vaj

6 szál friss kakukkfű

3 gerezd fokhagyma

1 db nagyobb mogyoróhagyma

só, bors, barna cukor

2 dl balzsamecet

4 dl édes vörösbor

1 dl száraz fehérbor

180 g reszelt parmezán