Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - goose liver recipe View larger

Online only

Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - goose liver recipe

New product

Hozzávalók 4 főre

1 db egész hízott libamáj

vagy 1 db Rex Ciborum libamájblokk konzerv

extra áfonya lekvár

édes vörösbor

friss bagett (lehetőleg bolti elősütött)

More details

Add to wishlist

More info

Elkészítés

Ha Rex Ciborum libamájblokkot használunk, nincs más teendőnk, mint felbontani a konzervet (lehet kicsit hűteni előtte a szeletelhetőség miatt) és ízlésesen tálalni magas gyümölcstartalmú áfonyalekvárral és friss, forró bagettel.


Nyers libamáj felhasználása esetén:

A libamájat legalább egy nappal a tálalás napja előtt el kell készíteni, hogy legyen ideje kidermedni és szeletelhető legyen. A májat őzgerinc sütőformába tesszük és alaposan besózzuk. Lehet tepsiben is készíteni, de ez forma összetartja a májat és megőrzi az alakját. A sütőformát alufóliával letakarjuk és 180 °C-os sütőben (légkeveréses) kb. 50 percig sütjük. Az idő leteltével kivesszük a libamájat a sütőből, és megszúrjuk a közepéig, hogy meggyőződjünk arról, hogy megsült-e belül is. Ha szép aranysárga zsír folyik ki a közepéből, akkor emeljük a hőfokot 200 °C-ra, vegyük le a fóliát és süssük még kb. 5 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. Ha elkészült, tegyük a libamájat egy mély edénybe és szűrjük rá a zsírt. Ezután mehet a hűtőbe egy éjszakára.


Az áfonyalekvárt kicsit hígítsuk vörösborral, hogy egy kicsit lazább legyen, és szépen lefolyjon a májról, amikor kitálaljuk. A bagetteket tálalás előtt 5 perccel tegyük a sütőbe és forrón tegyük az asztalra.

(Ha nem használtuk el az összes libamájat, ami marad, sokáig eláll a zsírjában a hűtőben.)


Jó étvágyat kívánunk!

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - goose liver recipe

Hideg libamáj áfonyalekvárral, friss bagettel - goose liver recipe

Hozzávalók 4 főre

1 db egész hízott libamáj

vagy 1 db Rex Ciborum libamájblokk konzerv

extra áfonya lekvár

édes vörösbor

friss bagett (lehetőleg bolti elősütött)