Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Nincs beszállító
Online only
New product
60 dkg hízott libamáj
2 szál friss rozmaring
4 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor
2 dl száraz vörösbor
1 evőkanál narancslé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 l tejszín
só, bors,
balzsamecet (2 ek a lekvárhoz, 4 ek a májhoz)
This product is no longer in stock
Availability date:
Libamáj krémleves hagymalekvárral - libamáj recept
60 dkg hízott libamáj
2 szál friss rozmaring
4 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor
2 dl száraz vörösbor
1 evőkanál narancslé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 l tejszín
só, bors,
balzsamecet (2 ek a lekvárhoz, 4 ek a májhoz)
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Készítsük el a lekvárt. A lilahagymát vágjuk félfőre, majd kézzel szedjük szálaira. Az olívaolajat, bort, cukrot kezdjük el karamellizálni. 2-3 perc elteltével tegyük bele a hagymát, kevergetés mellett főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Amikor kész, adjuk hozzá a narancslevet és a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és főzzük még kb. 2 percig, majd húzzuk félre. Ha nem elég édes, adhatunk még hozzá cukrot utólag.
A libamájat vágjuk kisebb darabokra, és a fokhagymával, extra szűz olívaolajjal, rozmaring ág leveleivel, sóval, borssal forró serpenyőben süssük meg. Amikor szép színt kapott a máj, öntsünk rá balzsamecetet és kb. fél percig hagyjuk még a tűzön, majd vegyük le. Tegyünk a serpenyőből néhány libamáj darabot félre a díszítéshez, a többit kanalazzuk turmix gépbe és öntsünk hozzá először 4 dl tejszínt, majd kezdjük el a mixelést, és folyamatos adagolás mellett adjuk hozzá a többi tejszínt is.
Ha kész, tegyük vissza egy főző edénybe és hevítsük forrásig. Ha kell, sózzunk utána.
Jó étvágyat kívánunk!
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.