Libamáj krémleves hagymalekvárral - libamáj recept View larger

Online only

Libamáj krémleves hagymalekvárral - libamáj recept

New product

Hozzávalók 4 főre

60 dkg hízott libamáj

2 szál friss rozmaring

4 gerezd fokhagyma

1 fej lilahagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál barna cukor

2 dl száraz vörösbor

1 evőkanál narancslé

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 l tejszín

só, bors,

balzsamecet (2 ek a lekvárhoz, 4 ek a májhoz)

More details

More info

Elkészítés

Készítsük el a lekvárt. A lilahagymát vágjuk félfőre, majd kézzel szedjük szálaira. Az olívaolajat, bort, cukrot kezdjük el karamellizálni. 2-3 perc elteltével tegyük bele a hagymát, kevergetés mellett főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Amikor kész, adjuk hozzá a narancslevet és a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és főzzük még kb. 2 percig, majd húzzuk félre. Ha nem elég édes, adhatunk még hozzá cukrot utólag.

A libamájat vágjuk kisebb darabokra, és a fokhagymával, extra szűz olívaolajjal, rozmaring ág leveleivel, sóval, borssal forró serpenyőben süssük meg. Amikor szép színt kapott a máj, öntsünk rá balzsamecetet és kb. fél percig hagyjuk még a tűzön, majd vegyük le. Tegyünk a serpenyőből néhány libamáj darabot félre a díszítéshez, a többit kanalazzuk turmix gépbe és öntsünk hozzá először 4 dl tejszínt, majd kezdjük el a mixelést, és folyamatos adagolás mellett adjuk hozzá a többi tejszínt is.

Ha kész, tegyük vissza egy főző edénybe és hevítsük forrásig. Ha kell, sózzunk utána.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Libamáj krémleves hagymalekvárral - libamáj recept

Libamáj krémleves hagymalekvárral - libamáj recept

Hozzávalók 4 főre

60 dkg hízott libamáj

2 szál friss rozmaring

4 gerezd fokhagyma

1 fej lilahagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál barna cukor

2 dl száraz vörösbor

1 evőkanál narancslé

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 l tejszín

só, bors,

balzsamecet (2 ek a lekvárhoz, 4 ek a májhoz)